Što sve trebam znati

Um caruje snaga klade valja! – stara poslovica, vrijedi (uglavnom) svugdje pa tako i u dijabetesu. Znam, znam, sad ćete početi pričati o onom Domagoju iz 6b kojeg se i osmaši boje i koji se ponaša kao da je car u školi, a jedva da zna zbrojiti 24+35. Što više znam lakše izlazim na kraj s poteškoćama koje nosi dijabetes. A  znati treba jako puno. Ma ne, ne boj se, tu smo kako bi pomogli svladati gradivo kroz igre, stripove, crtiće, video klipove, a oni koji ne mogu bez pisane riječi imat će je.

Pozovite svoje roditelje, braću, sestre, prijatelje,
neka nam se pridruže!

Što je zapravo najvažnije znati? Pa sve je važno, od prehrane, tjelovježbe, sporta, lijekova, inzulina, pumpi, aparatića, a najvažnije je razumjeti dijabetes, mehanizme nastanka i sve procese u tijelu koje pogađa dijabetes.

Zamolili smo one koji to najbolje znaju da nam pomognu u učenju. O prehrani će nam pričati doktor Dario iz KB Dubrava, ako netko to zna Dario zna. O tjelovježbi će govoriti dr. Branko iz KB Merkur. Branka možete redovito sresti po svim cestovnim utrkama i o tjelovježbi zna jako puno, ne samo iz teorije, nego iz vlastite prakse.

I ne zaboravite, pozovite svoje roditelje, braću, sestre, prijatelje, neka nam se pridruže. I oni moraju znati puno o dijabetesu, pogotovo roditelji, a ekipu koja vam se pridruži u edukaciji također čekaju nagrade.

Uči s Lennyjem!

Simpatični lav Lenny objasnit će ti sve što te zanima o dijabetesu. Pogledaj video!

Što se događa?

Što se događa u dijabetesu?
Pogledaj interaktivnu prezentaciju!

Sponzor prezentacije:
mds

Pitaj doktora

Imaš pitanje o dijabetesu? Pitaj naše doktore sve što te zanima!